Slika je simbolična.
Mariborski policisti so prijeli enega od dveh moških, ki sta v avtomobilu prevažala kar deset državljanov Bangladeša. Drugi je še vedno na begu, policisti pa prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da to sporočijo.

Že včeraj smo poročali, da mariborski policisti iščejo voznika in sopotnika osebnega avtomobila znamke Volkswagen Sharan, srebrne barve, madžarskih registrskih oznak, domnevno državljana Madžarske in Afganistana, ki sta v Slovenijo nedovoljeno pripeljala deset državljanov Bangladeša.

Voznik po prestopu meje ni ustavil mejni patrulji ter je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v notranjost Slovenije. Vozilo je patruljam uspelo ustaviti v Cirkulanah, vendar sta voznik in sopotnik ne prednjemu sedežu, nenadoma zapustila vozilo in pobegnila vsak na svojo stran.

Ob 12.20 so policisti v kraju Medribnik prijeli pobeglega voznika opisanega vozila, 29-letnega državljana Moldavije in ga pridržali. Njegovega sopotnika na prednjem sedežu, domnevno gre za državljana Afganistana, pa policisti še naprej iščejo in še vedno prosijo, da v kolikor ga je kdo opazil, naj to sporoči na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vseh deset državljanov Bangladeša je zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so bili prepeljani v azilni dom.

Nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Včeraj dopoldan so imeli policisti v treh ločenih primerih v postopkih dva državljana Poljske in enega državljana Romunije, z urejenim bivališčem v Avstriji, ki so na območju Policijske postaje Gorišnica, s tremi različnimi osebnimi avtomobili, dvema poljskih in enim avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so vse tri oglobili.

V nesreči se je hudo poškodoval 80-letni kolesar

Včeraj, okoli 17.05, je 71-letna voznica vozila osebni avtomobil po lokalni cesti Hotinja vas-Dravski Dvor. Izven naselja Hotinja vas je prehitevala 80-letnega kolesarja, ki je takrat v križišču že zavijal v levo in je v času trčenja že bil na nasprotnem smernem vozišču.

Zaradi takega nepravilnega prehitevanja sta s kolesarjem trčila, po trčenju pa je voznica zapeljala v levo in trčila še v prometni znak. V trčenju se je kolesar hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Policisti bodo voznico osebnega avtomobila ovadili pristojnemu tožilstvu.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 379 klicev, od tega 117 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • sedem prometnih nesreč II. kategorije, v katerih se je sedem oseb lahko telesno poškodovalo,
  • eno prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala,
  • tri povoženja živali,
  • 20 prijav kršitev javnega reda in miru, 12 na javnih krajih in osem v zasebnih prostorih,
  • dva kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • eno nesrečo pri delu,
  • en požar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice