Na okrožnem sodišču na Ptuju se je danes nadaljevalo ponovno sojenje za krut zločin - trikratni umor na predlanski božič v Gerečji vasi.

Obtoženi Silvo Drevenšek je prepričan, da je morala posredi krutega zločina biti črna magija, saj da on nima v sebi toliko sovražnosti. Sodišču je celo predlagal, da pokliče izvedenca za črno magijo. 

Na dan zločina pod vplivom črne magije

Obtoženega so pripeljali na nadaljevanje ponovnega sojenja za trojni umor v Gerečji vasi. Sodišče je presenetil z izjavo, da naj bi bil na dan krutega zločina pod vplivom črne magije. 

»Tega, da bi se pa naj zdaj vpletala neka črna magija, kot obtoženi poskuša zdaj sodišče prepričati, to se mi pa zdi zelo neresno,« se je odzval odvetnik Daniel Planinšec, zastopnik obtoženčevega sina.

Drevenšek je predlagal tudi, da sodišče pokliče izvedenca za črno magijo, ki bi presodil, ali je lahko črna magija botrovala pri kaznivih dejanjih.

Sodni senat je njegov predlog zavrnil, njegov zagovornik Andrej Kac, pa predlog svojega varovanca in odločitve sodišča ni želel komentirati.

Zmanjšane prištevnosti ni bilo

Mnenja psihiatra, kliničnega psihologa in strokovnjakinje za sodno medicino obtoženemu Drevenšku niso bila naklonjena.

Obtoženi je trdil, da je bilo njegovo dejanje posledica psihičnih težav in opitosti na dan dogodka. Sodni izvedenci pa so ugotovili, da med samim dejanjem ni bilo ugotovljene zmanjšane prištevnosti. 

Predlog obrambe zavrnjen

Obramba se s tem ni strinjala, saj so podali pisno pripombo na izvedenska mnenja in predlagali novega izvedenca.

»Zaradi nepopolnosti izvedenstva oziroma zaradi tega, ker po mnenju obrambe v izvedenskem mnenju izvedenci niso odgovorili na vsa vprašanja,« je na vprašanje, zakaj so podali pripombo, odgovoril zagovornik obtoženca.

Sodišče je predlog obrambe zavrnilo, saj da ni utemeljen.

Drevenšek posnetkov zločina ni želel videti

V nadaljevanju je sledil ogled posnetkov krvavega prizorišča krutega zločina. Obtoženi Drevenšek si posnetkov ni želel ogledati, saj da se celega dogodka ne spomni, zato tudi zdaj ni želi videti, kaj se je zgodilo. 

Posnetki sicer nazorno prikazujejo stanje po krutem trojnem umoru na predlanski božič v Gerečji vasi. Zastopnik obtoženčevega sina še vedno vztraja pri najvišji kazni - dosmrtnem zaporu.

Sojenje naj bi se sicer nadaljevalo že naslednji teden z zaslišanjem nepremičninske cenilke, glavna obravnava pa bi bila v prvi polovici julija. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice