Med prepirom je mož svojo ženo z nožem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrla. Po storjenem dejanju je poskušal storiti samomor, tako da si je z nožem povzročil več vreznin oziroma vbodnin.

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo sumljive smrti zakoncev z območja Ptuja, naznanjeno 28. marca 2019. Na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju so 22. maja 2019 podali poročilo zaradi smrti osumljenca in obstoja razlogov za ustavitev kazenskega postopka, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Spomnimo. Konec marca so bili mariborski možje v modrem obveščeni, da sta v stanovanjski hiši v Spuhlji, v občini Ptuj umorjeni dve osebi. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov so ugotovili, da gre za zakonca in je 56-letna ženska na kraju umrla, medtem ko so 58-letnega moškega reševalci na kraju uspešno oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor, kjer pa je 31. marca, umrl.

Ogled kraja kaznivega dejanja je vodila preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča na Ptuju. Med ogledom je bilo ugotovljeno, da sta imela zakonca po telesu številne vbodne rane in vreznine, zaradi česar je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo pokojne.

Prva zbrana obvestila in ugotovitve na kraju kaznivega dejanja so kazale, da sta zakonca drug drugemu povzročila več telesnih poškodb, v zvezi česar so bili podani razlogi za  sum, da je pokojna poskušala umoriti svojega moža.

Nadaljnja kriminalistična preiskava je na podlagi ugotovitev ogleda kraja dejanja, zbranih  obvestil, forenzičnih preiskav in na podlagi mnenja sodnomedicinskega izvedenca generirala dokaze, da sta se zakonca sprla. 

Med prepirom je mož svojo ženo z nožem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrla. Po storjenem dejanju je poskušal storiti samomor, tako da si je z nožem povzročil več vreznin oziroma vbodnin po vratu in v predelu prsnega koša. Po uspešni oskrbi na kraju dejanja in kljub zdravniški oskrbi v UKC Maribor je 31. marca zaradi poškodb umrl.

Zavarovani sledovi in dokazi na kraju dejanja so bili preiskani v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Rezultati sovpadajo z ugotovitvami sodne in klinične obdukcije pokojnih,  kar pomeni, da se uvodoma podani razlogi za sum, da je pokojna najprej poskušala umoriti svojega moža, niso potrdili in niso utemeljili. To je ob rezultatih bioloških preiskav potrdil tudi izvedenec sodne medicine.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice