V okolici Ptuja pri 56-letniku opravili preiskavo ter zasegli večjo količino konoplje in pripomočkov. Preiskovalna sodnica je odredila pripor.

V sredo, 25. aprila, so policisti Policijske postaje Ptuj ob pomoči Policijske postaje Gorišnica in s psom za detekcijo prepovedanih drog iz Enote vodnikov službenih psov Ptujske uprave Murska sobota na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča Ptuj opravili hišno preiskavo pri 56-letnemu moškemu iz okolice Ptuja.

Med preiskavo so našli in zasegli opremo, ki jo je imel v prostoru (4,2 x 3,1 m), prilagojenem za vzgojo konoplje. Poleg tega so mu zasegli še 177 svežih sadik, visokih od 10 do 124 centimetrov (78 sadik v hiši in 99 sadik za gospodarskim poslopjem), 243 inzulinskih brizg (volumna 1 in 3 mililitre), v katerih je bilo 433 mililitrov ekstrakta konoplje, 23.158,70 g posušene konoplje, 10,82 g preparata iz ekstrakta konoplje in večjo količino semen konoplje.

Policisti so osumljencu storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog odvzeli prostost in ga pridržali. Včeraj so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredila pripor. 

FOTO: PP Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice