Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je danes ob 10.13 na Ptuju zgodil nov »teroristični napad«.

Včeraj so policisti na Ptuju in v Dobrini v občini Žetale obravnavali skupno osem primerov poštnih pošiljk z neznanim belim prahom. Z analizo so kasneje ugotovili, da snov ni bila nevarna, saj je šlo za sladkor. Kljub temu je v karanteni sedem ljudi.

Danes je na Dravsko ulico na Ptuju očitno prispela nova božično-novoletna voščilnica z belim prahom. Spomnimo: prav v tej ulici je v svojih stanovanjih v karanteni kar šest oseb.

Vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Na kraju današnjega dogodka so policisti, bombni tehniki in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj.

Območje pod Knjižnico Ivana Potrča Ptuj je zavarovano in zaprto za javnost. Kljub temu sta Cafova in Dravska ulica normalno prevozni.

Identična voščilnica, znova nenevarna vsebina

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so analize v vseh primerih pokazale, da ne gre za nevarno snov. Prav tako ne gre za nevarno snov v pisemski ovojnici, prejeti na območju Podlehnika.

Danes pa so bili policisti obveščeni še o eni prejeti božično-novoletni voščilnici, identični včerajšnjim, v poštnem nabiralniku na Dravski ulici na Ptuju. Tudi v tem primeru je hitri test pokazal, da ne gre za nevarno snov.

Policisti vse primere obravnavajo kot sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice