Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor prejeli 406 klicev, od tega je bilo 118 interventnih klicev. V obravnavanem obdobju so po posameznih področjih obravnavali ve

Na področju kriminalitete so obravnavali 18 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo kazniva dejanja premoženjske kriminalitete. Evidentirali so 10 kaznivih dejanj tatvine, dve kaznivi dejanji vlomov v različne objekte in pet kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari.

Med odmevnejšimi zadevami s področja kriminalitete sta dva primera odvzema motornih vozil.

V prvem primeru neznani storilec na območju Spodnjega Dobrenja 16. oktobra v nočnih urah odtujil delovni stroj, znamke Takeuchi s pripadajočimi tremi delovnimi žlicami. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika delovnega stroja za okoli 20.000 evrov.

V drugem primeru pa je neznani storilec tekom minule noči na območju Zgornje Senarske odtujil leto dni star traktor, znamke New Holland, modre barve, z nameščenimi registrskimi tablicami MB TG-739 in s tem dejanjem oškodoval lastnika traktorja za okoli 44.000 evrov. Policisti v obeh primerih nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podoben traktor znamke New Holland pa so neznani storilci odtujili že noč prej na Zgornjem Hlapju, a ga je lastnik s pomočjo znancev našel v Vukovju.

V obeh primerih sta bila traktorja odtujena z originalnimi ključi. Zato policisti pozivajo vse lastnike vozil, še posebej kmetijskih traktorjev in delovnih strojev, naj kontaktne ključe skrbno shranjujejo in ravnajo samozaščitno. Na tak način v veliki merijo onemogočijo tatove pri njihovi nameri.

Ker so kriminalisti v zadnjih dneh tudi na drugih območjih zaznali povečano število tatvin kmetijskih traktorjev znamke New Holland, pozivajo lastnike traktorjev, predvsem te znamke, da še posebej poskrbijo za varnost svojega premoženja in da so pozorni na neznance, ki se pojavljajo v okolici njihovih bivališč oziroma kmetij.

Vse, ki bi kar koli vedeli o tatvinah teh traktorjev ali imajo informacije, ki bi lahko bile kriminalistom v pomoč pri iskanju ukradenega traktorja, naj to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: Policijska uprava Maribor

Prav tako pa so se v minuli noči neznani nepridipravi znesli nad fasado stanovanjske hiše in pred hišo parkiranim osebnim avtomobilom na območju Slovesnke Bistrice, saj so oboje posprejali s črnim sprejem in v tem primeru lastnika hiše in avtomobila oškodovali za okoli 25.000 evrov.

Na področju prometne varnosti so policisti opravili ogled 27 prometnih nesreč in sicer štiri prometne nesreče, v katerih se je pet oseb lahko telesno poškodovalo. V preostalih primerih je nastala materialna škoda. Prav tako so policisti v tem obdobju trem kršiteljem odvzeli motorna vozila, ker so v prometu vozili motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Na podočju javnega reda in miru so policisti obravnavali 12 kršitev in sicer 17 kršitev na javnem kraju in pet kršitev v zasebnem prostoru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice