Zagorela že tretja planinska koča v Zgornje Savinjski dolini v zadnjih letih, kaj se dogaja?

Celjski policisti so bili sinoči, okoli 19.30, obveščeni, da je na Golteh zagorela Mozirska koča. Ogenj je kočo, katere manjši del je bil pozidan, večina objekta pa lesena, v celoti uničil.

Gasilci so požar v večernih urah pogasili. Na kraju požara je vso noč ostala ekipa gasilcev in dva policista Policijske postaje Mozirje.

Na kraju pogorišča je že ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Z ogledom bodo začeli takoj, ko bo z vidika varnosti, izvedljivo, so sporočili iz celjske policijske uprave. O ugotovitvah bodo javnost seznanjali po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih.

Kaj se dogaja?

V dobrih treh letih je na območju Policijske uprave Celje to že tretja koča, ki jo je ogenj v celoti uničil.

Oktobra 2017 je zagorel Kocbekov dom na Korošici. V tem primeru so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili državljanko Poljske.

Novembra 2019 je zaradi napake na električni napeljavi v celoti pogorel Frischaufov dom na Okrešlju. Tuja krivda za nastanek požara je bila izključena.

Ugotovitve vzroka sinočnjega požara na Mozirski koči pa bodo možje v modrem sporočili po vseh zbranih obvestilih in zbranih ugotovitvah ogleda kraja požara.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice