Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Ormož, Facebook
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske postaje Ormož.

Včeraj, 28. julija, ob 18.43 so bili policisti obveščeni, da sta v Obrežu pri Dravi dve osebi zaradi visoke vode ostali ujeti na dravskem otoku. Osebi so na brežino s čolnom prepeljali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ormož.

Včeraj zvečer so bili policisti Policijske postaje Ormož ponovno obveščeni o možnosti visokega vodostaja vode na Dravi, zato so opozorili: »V zvezi visokega vodostaja Drave opozarjamo, da se na odseku od Ormoža do Središča ob Dravi ne zadržujete ob Dravi po nepotrebnem, saj je mogoče, da lahko nepričakovano pride, do visokega nivoja gladine Drave.«

Reševalna akcija v Obrežu pri Dravi (foto: Prostovoljno gasilsko društvo Ormož, Facebook)

Nelegalna migranta zbežala v koruzo in se tako izognila prijetju

Včeraj, 28. julija, ob 8.30 so ormoški policisti hrvaškim varnostnim organom vrnili pet državljanov Sirije, ki so ponoči ilegalno vstopili v Slovenijo.

Ob 14.00 so v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Maroka, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po končanih postopkih bodo tujce vrnili nazaj na Hrvaško.

Ob 21.21 so v naselju Obrež zaznali dve osebi, za kateri je bilo sumiti, da sta neupravičeno vstopili v Slovenijo. Osebi sta se postopku oziroma prijetju s strani policije izognili tako, da sta zbežali na njive s koruzo. Kljub iskanju oseb doslej še niso izsledili.

Na Policijski postaji Ormož so zaprosili: »V kolikor bi krajani opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, naj o tem obveščajo policijo na telefon 02 741 0850 ali 113.«

Reševalna akcija v Obrežu pri Dravi (foto: Prostovoljno gasilsko društvo Ormož, Facebook)
Reševalna akcija v Obrežu pri Dravi (foto: Prostovoljno gasilsko društvo Ormož, Facebook)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice