Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Hoče, Facebook
V kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor se je vpisal požar na stanovanjskem objektu.

Danes, 2. decembra 2020, ob 2.17 so bili policisti obveščeni o požaru v garažnem prostoru nenaseljene stanovanjske hiše v Orehovi vasi v občini Hoče-Slivnica.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pa se je dogodek zgodil na Mariborski cesti v naselju Radizel. Ogenj je poleg opreme v garaži zajel tudi garažna vrata.

Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Maribor ter prostovoljnh gasilskih društev Hoče, Bogova in Hotinja vas. Poškodovan ni bil nihče.

Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 10.000 evrov.

Je bila kriva napaka v električni napeljavi?

Na Policijski upravi Maribor so pojasnili: »Policisti so ugotovili, da je lastnik včeraj popoldan zakuril v peči na drva, da bi preprečil zmrzovanje vode, vendar požara ne povezujejo s tem. Policisti sumijo, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi, tujo krivdo pa so izključili.«

O vseh ugotovitvah bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Tolikokrat je zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 234 telefonskih klicev. Od tega je bilo 76 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali 14 kaznivih dejanj, 12 prometnih nesreč I. kategorije, dve prometni nesreči II. kategorije, šest povoženj divjadi, sedem prijav kršitev javnega reda in miru, eno pridržanje do streznitve in en požar.

Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Hotinja vas (objavljeno na Facebook strani Prostovoljnega gasilskega društva Hoče)
Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Hoče, Facebook

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice