Ponoči se je pripetila huda prometna nesreča avtobusa, v kateri sta umrli dve osebi.

V soboto pozno zvečer je prišlo do hude prometne nesreče avtobusa murskosoboške turistične agencije, ki je izletnike peljal na izlet v Dunaj. V prometni nesreči sta dve osebi izgubili življenje, dve pa sta huje poškodovani.

Kot poročajo avstrijski mediji je do prometne nesreče prišlo v bližini mesta Jennersdorf, med krajema Minihof-Liebau in Tauka. Trčila sta osebni avtomobil in avtobus, nato pa je avtobus trčil še v zid.

V prometni nesreči sta dve osebi izgubili življenje, dve osebi pa sta huje poškodovani. Hudo poškodovanega moškega so prepeljali v bolnišnico Oberwart, hudo poškodovana ženska pa je na zdravljenju v bolnišnici Feldbach. 

Avstrijska policija je na kraju dogodka potrdila, da sta v nesreči življenje izgubila moški in ženska, ki sta bila v osebnem vozilu. Oba sta slovenska državljana, stara pa naj bi bila okoli 30 let.

Lažje poškodbe je utrpelo kar 23 udeležencev prometne nesreče, ki so jih s prvo medicinsko pomočjo oskrbeli v gasilskem domu Minihof-Libenau, 11 pa jih je bilo nato prepeljanih še v okoliške avstrijske bolnišnice.

Po neuradnih podatkih naj bi se avtobus podjetja Avtobusni promet Murska Sobota vračal z izleta na predbožični Dunaj, ki ga je organizirala Turistična agencija Klas. Tudi osebno vozilo udeleženo v prometni nesreči je imelo slovenske registrske oznake.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice