Sinoči je zagorelo ostrešje meščanske vile na Trubarjevi ulici 2 na Ptuju. Kljub močnem vetru je gasilcem požar uspelo pogasiti, a škode v celoti niso mogli preprečiti.

Povejnik Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj in vodja sinočnje intervencije Primož Korošak je povedal, da so gasilci na kraj dogodka izvozili v roku štirih minut: »Sodelovalo je 39 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev Ptuj, Podvinci in Grajena, z osmimi gasilskimi vozili. Gašenje je trajalo od okoli 21. ure zvečer do okoli 2. ure zjutraj.«

Požara na ostrešju objekta so se gasilci lotili predvsem z zunanjim napadom, večino dela so opravili s pomočjo gasilske avtolestve. Poskušali so tudi z notranjim napadom, vendar je bilo iz notranjosti stanovanjske hiše do ostrešja težko dostopati.

Zagorelo je zaradi pregretja dimniške tuljave

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, naj bi ogenj izbruhnil na podstrešju. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 90.000 evrov.

Policisti in kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je ostrešje zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave. O svojih ugotovitvah bodo s poročilo seznanili pristojno tožilstvo.

Gašenje oteževala veter in način gradnje

»Veter nam je oteževal delo in ogenj podpihoval. Če vetra ne bi bilo, bi imeli več časa. Tudi zaradi vremena se je ogenj razširil na takšno površino, zgorelo je čez 100 kvadratnih metrov ostrešja. Drugi razlog je bil sam način gradnje; v meščanskih vilah so visoka podstrešja težko dostopna,« je razkril poveljnik ptujskih gasilcev Primož Korošak.

Povedal je še, da je šlo za kar zahtevno intervencijo, v kateri se je gasilska avtolestev, nabavljena leta 2018, izkazala za zelo uporabno.

Notranjost hiše v samem požaru sicer ni bila poškodovana, je pa precej škode nastalo sekundarno, torej s samim gašenjem oziroma z vodo in sajami. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice