Da se nesreče dogajajo tudi gasilcem, se je pokazalo v četrtek, 3. avgusta, ob 19.50 v občini Videm. Uprava Uprava RS za zaščito in reševanje je na svoji spletni strani sporočila, da se je na krožišču v Podlehniku prevrnilo tovorno vozilo.

Na streho se je prevrnilo gasilsko vozilo PGD Tržec, ob tem so bile lažje ranjene tri osebe. Nesreča se je zgodila na krožišču lokalne ceste na izvozu bodoče avtoceste.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

"Včeraj 3.8.2017 ob 18:26 smo bili aktivirani na požar kleti v vas Kočice, občina Žetale. Izvozili smo z voziloma GVC 16/25 MAN TGM 13.290 BL 4x4 in GVC 16/24 Mercedes Benz Unimog 1350L 4x4. ), v katerih je bilo 9 gasilcev. Hiteli smo na pomoč gasilcem PGD Žetale. Ob vračanju domov iz Žetal proti Tržcu se je GVC 16/24 peljal po lokalni cesti skozi naselje Gorca proti Podlehniku. V krožišču pri avtocestnem uvozu/izvozu v Podlehniku je okrog 19:50, iz do zdaj neznanega vzroka, prišlo do prevrnitve vozila," so danes sporočili iz PGD Tržec.

PGD Tržec

Na kraj dogodka so bili včeraj napoteni tudi gasilci PGD Ptuj, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili cestišče razlitih motornih tekočin in vozilo postavili nazaj na kolesa, ter PGD Podlehnik in PGD Sela.

Gasilsko vozilo GVC 16/24 Mercedes Benz Unimog 1350L je v celoti poškodovano in nevozno, zanj so policisti odredili tudi izredni tehnični pregled.

Pri prevrnitvi so se trije njihovi gasilci poškodovali. Na kraju dogodka jih je oskrbela bolničarka njihove gasilske enote, kasneje pa jih je reševalno vozilo odpeljalo v ptujsko bolnišnico. Dva gasilca sta bila že včeraj zvečer predana v domačo oskrbo, tretji bo pa SB Ptuj predvidoma zapustil danes.

"Vsem trem želimo čim prejšnje okrevanje," sta v sporočilu za javnost zapisala Matej Bezjak, gasilski častnik I.st., predsednik PGD Tržec in Jani Požar, gasilski častnik I.st., poveljnik gasilske enote PGD Tržec. Obenem se zahvaljujejo PGD Ptuj, PGD Podlehnik, PGD Sela in vsem ostalim posameznikom za vso pomoč na samem kraju in za kasnejšo logistično podporo. »Iskreno se zahvaljujemo tudi vsem ostalim kolegom gasilcem, ki ste nam stali ob strani,« se za nesebično pomoč zahvaljujejo gasilci iz Tržca in dodajajo, da je to za njihovo društvo hud udarec.

PGD Tržec

Gasilska enota Tržec je osrednja gasilska enota v občini Videm. Njihovo operativno območje obsega vasi Tržec, Jurovci in Lancova vas ter del naselja Majski vrh.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice