Slika je simbolična.
Številni Hrvati čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel  245 klicev, od tega 65 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. 

V tem času so obravnavali sedem nedovoljenih prehodov državne meje in še: 

  • devet kaznivih dejanj,
  • devet prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri povoženja divjadi,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, ena na javnem kraju in šest v zasebnih prostorih,
  • en požar.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Policisti so imeli včeraj, ob 8.15, v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno  prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. 

Policisti so ga oglobili.

Na istem mestu so imeli ob 8.17 v postopku dva državljana Bosne in Hercegovine, ki sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih  dovoljenj.

Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Še tretjič na istem mestu so imeli ob 9.43 v postopku tri državljane Hrvaške, ki so s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih  dovoljenj.

Policisti so voznika oglobili, sopotnikoma pa izrekli opozorilo.

Ob 10.51 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Policisti so voznika oglobili, sopotniku pa izrekli opozorilo.

Ob 12.56 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je s tovornim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili.

Ob 15.50 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili.

Na istem mestu so ob 16.28 imeli v postopku državljana Avstrije, ki je z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili.

Varno brez telefona v prometu

Policisti danes pričenjajo 14-dnevno nacionalno preventivno akcijo Varno brez telefona.

Tudi letos jo koordinira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa. Od 10. do 23. januarja 2022 bodo policisti poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice