Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 24. novembra 2020, popoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku več oseb. Te so državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopile na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to niso imele ustreznih dovoljenj.

Prvega so policisti oglobili državljana Ukrajine, ki ima urejeno stalno bivališče na Češkem. Mejo je prestopil s tovornim vozilom čeških registrskih oznak.

Slabi dve uri kasneje so oglobili dva hrvaška državljana. Tujca sta mejo prestopila s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak.

Zvečer pa so policisti oglobili še enega hrvaškega državljana. Mejo je prestopil s tovornim vozilom hrvaških registrskih oznak.

Vlomilec odnesel računalnik in ozvočenje

Med 14. in 14. novembrom je neznani storilec skozi vhodna vrata vlomil v objekt, namenjen gostinski dejavnosti, na Hočkem Pohorju.

Vlomilec je iz objekta odtujil osebni računalnik in ozvočenje. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.

V štajerski prestolnici so ustavili pijanega voznika

Včeraj okoli 11.30 so policisti v Valvasorjevi ulici v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila. Vozniku je elektronski indikator pokazal, da je imel v organizmu 0,95 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču. Vozniku so nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so ga pridržali do streznitve.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice