Podžupan naj bi se na gostilničarja spravil s pestmi, ta naj bi mu vrnil s pohodniškimi palicami.

Minuli torek naj bi v vasi Selo, občina Moravske Toplice, prišlo do pretepa med podžupanom in svetnikom občine ter nekdanjim županskim kandidatom Štefanom Kodilo ter gostilničarjem Oskarjem Makarijem. Povod za pretep naj bi bil spor glede izposoje delovnega stroja.

Želel si je izposoditi stroj

Po poročanju časnika Večer, naj bi Kodila želel vzeti delovni stroj, sicer v lasti podjetja UB projekt iz Prebolda, ki izvaja gradbena dela na državni cesti v Selu. Delovni stroji so bili v času praznikov parkirani na dvorišču gostinca Makarija, kamor naj bi ga Kodila prišel iskat. Kodila je zatrjeval, da je glede izposoje dogovorjen z delovodjo in direktorjem podjetja, a Makari s tem ni bil seznanjen, zato mu ni dovolil, da bi stroj odpeljal.

Pogovor s pestmi in palicami

Kodila naj bi se naslednji dan vrnil po stroj, a mu Makari tega zopet ni dovolil, zato je prišlo do spora in fizičnega obračuna med gostincem in podžupanom. Po besedah Makarija, naj bi ga Kodila napadel s pestmi in brco, on pa naj bi mu udarce vrnil s pohodniškimi palicami, nato pa pobegnil v hišo. Kodilova plat zgodbe pa je drugačna. Sam zatrjuje, da naj bi Makari nanj začel kričati, nato pa ga tepsti s palicami, ki naj bi se od udarcev celo ukrivile. Ko se je pred udarci branil, naj bi med kriljenjem z rokami tudi sam udaril Makarija. Na koncu je morala posredovati celo policija.

Bi lahko obstajal sum korupcije?

A ne glede na to, kdo je dejansko pričel pretep, se ob vsem tem poraja še eno pomembno vprašanje. Pričevanje Kodile, da naj bi z vodjo gradbišča in direktorjem gradbenega podjetja bil dogovorjen za zasebno izposojo delovnega stroja podjetja, ki na davkoplačevalske stroške izvaja dela na cesti v občini, v kateri Kodila opravlja funkcijo svetnika in podžupana, s podjetjem UB projekt pa občasno tudi sodeluje, vzbuja vprašanja o tem ali morda ta dogovor, v kolikor je zares obstajal, ne vsebuje elementov korupcije.

Po javno dostopnih podatkih je Občina Moravske Toplice v zadnjih treh letih podjetju UB projekt za storitve plačala slabih 45 tisoč evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice