Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 266 klicev, od tega 82 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali tudi:

  • trinajst kaznivih dejanj,
  • 20 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v kateri so se tri osebe lahko telesno poškodovale,
  • štiri povoženja živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • pet prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri na javnih krajih in dva v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve.

Nesreča pri delu

V podjetju na območju Slovenske Bistrice je včeraj popoldan prišlo do nesreče pri delu. V nesreči se je hudo telesno poškodoval 49-letni delavec, kateremu je delovni stroj stisnil prste desne roke. 

Po dosedanjih ugotovitvah je delavec pregloboko segel v delovni stroj, ki mu je zagrabil rokavico, te pa ni mogel več izvleči.

Poškodovani je bil prepeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, policisti pa okoliščine nesreče še preiskujejo.

Odvzem kmetijskega traktorja

Neznani storilec je v noči na 15. aktober 2020 na Zgornjem Hlapju v okolici Jakobskega Dola odtujil kmetijski traktor znamke New Holland, vreden okoli 15.000 evrov

Traktor je bil parkiran pod nadstreškom, vendar je bil odklenjen, originalni ključi pa so bili kar v kontaktni ključavnici.

Neznani storilec se je s traktorjem odpeljal v smeri Pernice in ga pustil v kraju Vukovje. Tam ga je oškodovanec s pomočjo znancev tudi našel.

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

35-letni voznik osebnega avtomobila je včeraj popoldan na hitri cesti H2 zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zaščitno ograjo. Poškodovan ni bil nihče.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,83 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zraven tega so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so o svojih ugotovitvah obvestili dežurnega državnega tožilca. Po njegovih usmeritvah bodo prometno nesrečo obravnavali kot prekršek in ne kot kaznivo dejanje. Zaradi tega bodo vozniku izdali plačilni nalog. Vozila mu niso zasegli, ker je bilo preveč poškodovano in nevozno, pridržali pa ga niso, ker ga je domov odpeljala partnerka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice