Mariborski kriminalisti so predstavili podrobnosti kriminalistične preiskave uboja, ki so ga obravnavali minuli konec tedna.

Kot smo poročali, je ta konec tedna je na območju Policijske uprave Maribor prišlo do nasilne smrti. Možje v modrem so razkrili, da je v petek okoli 11. ure 63-letnica v naselju Ošelj v občini Slovenska Bistrica ubila 88-letnico. Neuradno je hči vzela življenje svoji materi, a slednjega kriminalisti niso želeli potrditi.

So pa mariborski kriminalisti razkrili, da je 63-letnica sama poklicala interventno številko 112 in naznanila, da je storila nekaj hudega. Dejala je, da je med prepirom odrinila znano žensko osebo, ki si je med padcem poškodovala glavo in več ne diha. Bistriški reševalci so na kraju ugotovili, da je 88-letna ženska umrla, najverjetneje nasilne smrti.

Žrtev odrinila od sebe in jo na postelji zadavila

»Na kraj so prišli policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj dogodka do prihodov kriminalistov Sektorja kriminalistične policije, ki so prevzeli nadaljnji postopek. Na podlagi zbiranja dokazov so kriminalisti ugotovili, da je med osumljenko in žrtvijo tistega dne, okoli 10. ure, prišlo do prepira. Med prepirom je osumljenka žrtev odrinila od sebe, da je padla na posteljo in jo tam zadavila,« je okoliščine nasilne smrti pojasnil Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Sodna obdukcija je potrdila, da je žrtev umrla nasilne smrti - vzrok smrti je zadušitev zaradi davljenja. Osumljenka je na prihod reševalcev in policije počakala na prizorišču. Motiv za grozljivo dejanje je po ugotovitvah kriminalistov osebni spor med njima.

Žrtev in osumljenka nista živeli na istem naslovu. Policija je v preteklosti na tem naslovu že posredovala, a podrobnosti v zvezi s prejšnjim dejanjem niso želeli razkriti.

Osumljenko so kriminalisti včeraj privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega državnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zoper njo odredila pripor.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana od pet do petnajst let zapora. V letošnjem letu je na območju Policijska uprava Maribor to prvo takšno kaznivo dejanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice