Na gospodarskem poslopju v Žamencih je zagorelo včeraj zjutraj, okoli pol pete ure. Materialna škoda naj bi po nestrokovnih oceni presegala 500.000 evrov, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

»To je zjutraj zgledalo vse svetlo, čeprav je bila tema. Zjutraj sem slišal, da je začela opeka pokati, sem pogledal skozi okno in je bilo vse žareče,« ognjene zublje, ki jih je zagledal na gospodarskem poslopju v Žametincih, opisuje sosed Franc Kovačec

Veter je povzročil, da se je v zgodnjih jutranjih urah ogenj hitro razširil na sosednji stanovanjski hiši. Pri sosedih je zgorelo le podstrešje, lastniki gospodarskega poslopja pa so bili še ob stanovanjsko hišo. 

»Mansardo si je hčerka zgoraj naredila novo, šest ali sedem let staro, doli pa je dve leti pa pol nova spalnica, kuhinja nova pa dnevna nova. To je vse zanič, to nimaš kaj več vzeti. Nič. Fertik,« raztreseno in v solzah pripoveduje lastnica uničene hiše Kristina Caputa

Po neuradnih podatkih naj bi bilo za okoli 500.000 evrov škode. V naslednjih dneh bo več znanega o tem, kaj je v Žamencih zanetilo požar, a med domačini se zaradi nenavadnega širjenja požara že šušlja, da je šlo za požig.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice