*Fotografija je simbolična
Mesec dni nazaj smo poročali o incidentu, ki se je zgodil v trgovini Lidl na Pobrežju, v katerem je varnostnik pred trgovino pretepel nakupovalca. Ker so nam takrat na Policijski upravi povedali, da dogodek še obravnavajo, smo se odločili preveriti znova.

Do neljubega dogodka je prišlo v pobreškem Lidlu v Mariboru, po tem, ko je varnostnik nakupovalca tik pred zaprtjem trgovine pretepel pred trgovino.

Varnostnik dogodka ni priznal, so pa sedaj policisti Policijske uprave Maribor za Mariborinfo potrdili, da so zaključili zbiranje obvestil o omenjenem dejanju. 

Pri tem so poudarili, da bodo zoper varnostnika pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Poleg tega so policisti zraven tega zoper varnostnika na Direktorat za policijo in druge varnostne naloge podali predlog za odvzem službene izkaznice, na Inšpektorat Republike Slovenije za notranje zadeve pa predlog drugemu prekrškovnemu organu, saj je varnostnik nestrokovno uporabil ukrepe varnostnika.

Lidl Slovenija sprejel ukrepe, da se situacija ne bi ponovila

Za odgovore smo se obrnili tudi na Lidl Slovenija, kjer so nam potrdili, da so takoj, ko so prejeli informacijo o dogodku, stopili v stik s kupcem in kontaktirali podjetje, ki je v omenjeni trgovini odgovorno za varovanje. 

»Na zahtevo pristojnih služb smo tudi zavarovali in jim predali video posnetke nadzornih kamer. Po pregledu vseh dejstev smo primer predali v obravnavo in reševanje izvajalcu varovanja. Obenem pa smo tudi interno sprejeli ukrepe, da se tovrstna situacija ne ponovi,« še dodajajo pri Lidlu.

Spomnimo ...

Nakupovalec je na družbenem omrežju zapisal, da je 15. marca, ob 20.20 prišel do trgovine Lidl na Pobrežju

Ker se je trgovina zapirala čez deset minut, ga je varnostnik na to opozoril. Prodajalka ga je povabila v trgovino, stranka pa pravi, da je nakup opravil v dveh minutah. 

Na poti iz trgovine naj bi varnostnik pripomnil, »če mislim, da sem frajer, ker sem se z novim skuterjem pripeljal, in sem mu rekel, kaj to njega zanima, naj se briga zase in če mi ga je 'fauš', ker nima,« je nakupovalec zapisal na družbenem omrežju Facebook. 

Nadaljuje, da naj bi ga varnostnik nato spravil na tla in ga začel tolči z rokami po obrazu.

»Pet šusov v glavo, nos mi je zlomil, očala korekcijska mi je zlomil,« je za Mariborinfo povedal nakupovalec. Tako naj bi ga varnostnik vrgel po tleh kar dvakrat, s cmokom v grlu pove nakupovalec.

Žrtev je po incidentu poklicala policijo, policisti pa so ga povabili na policijsko postajo, kjer bi vložil prijavo. Ob tem naj varnostnik ne bi želel priznati, da ga je pretepel.

Nakupovalec je za Mariborinfo še povedal, da naj bi obiskal tudi mariborski klinični center, kjer so mu povedali, da ima zlomljen nos. Povedal nam je tudi, da naj bi ponoči kar trikrat bruhal, bolela ga je tudi glava. 

»Policist je rekel, da se za očala lahko medsebojno dogovoriva, pa sem mu rekel, naj mi da zraven za nova očala vsaj 100 evrov in mi je rekel, naj ga tožim,« zaključuje svoj zapis nakupovalec. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice