Človeška neumnost res ne pozna meja ... To dokazuje Štajerec, ki je na Facebooku objavil fotografijo razkosanega živalskega kadavra in pripisal, da gre za njegovega psa.

Ptujski uporabnik Facebooka je na svojem profilu objavil okrutno, ali kot so zapisali komentatorji »pošastno in psihopatsko«, objavo, ki jo je na policijsko postajo Gornja Radgona prijavil borec za pravice živali iz tamkajšnje okolice Vinko Žigart, policisti pa so zadevo prepustili ptujskim kolegom.

Štajerec naj bi namreč poslikal lastnega razkosanega psa, ki naj bi ga pokončal prav on, fotografijo pa objavil na Facebooku. Obravnavani pa naj bi v zadnjem času ubijal tudi druge živali.

»Ni važno, da je pesek, važno, da je mesek«

Večkratni rešitelj živali Žigart je ob tem dejal, da ga boli, ker niti njegovi prijatelji ne obsodijo njegovih pošastnih dejanj, razen s kakšnim »Ti si res nor ….«, nekateri ga celo spodbudijo z besedami »Ni važno, da je pesek, važno, da je mesek«. Dodal je, da bodo kaj takega morali čim prej prekiniti policisti in pravosodni organi.

Navedbe smo preverili pri Aniti Kovačič Čelofiga, tiskovni predstavnici Policijske uprave Maribor, ki je odgovorila, da »so policisti v začetku avgusta opravili razgovor z občanom in po doslej zbranih informacijah ugotovili, da je na fotografijah divjad, njegov pes pa je živ. Po dokončno zbranih informacijah in poizvedbah bodo o ugotovitvah seznanili pristojno državno tožilstvo«. 

Od okrutnosti do živali do umora človeka?

Z Žigartom pa se strinja tudi veterinarka Smilja Nabergoj, saj naj bi se z mučenjem živali okrutnost komaj začela, kaj takega pa lahko pozneje pripelje tudi do umora sočloveka. Misli, da bi lokalne skupnosti morale narediti več preprečitev gnusnih dejanj pri nezaželenih domačih živalih, kot so ubijanja, okrutne utopitve, zapustitve in takšne ali drugačne usmrtitve nezaželenih živali.

Ljudi bi po njenem bilo treba izobraževati, tovrstne vršilce pa pravno kaznovati, saj se bi le tako lahko začelo stanje izboljševati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice