Hud požar stanovanjske zgradbe Marof v Veliki Nedelji je uničil sedem stanovanj in s tem sedem družin, eno tudi s šoloobveznim otrokom, pustil brez strehe nad glavo. Znan je vzrok požara in materialna škoda.

»Do požara je prišlo zaradi pregretja enega izmed dimnikov,« je potrdila namestnica tiskovnega predstavnika na Policijski upravi Maribor Anita Kovačič Čelofiga. Da je za požar kriv eden izmed dimnikov so slutili že stanovalci sami. »Baje naj bi bil nekje dimnik v zidu počen. To je pa vse leseno … Možno, da je to,« je včeraj ugibala stanovalka Marija.

Požar je povzročilo pregretje dimnika.

Škode za 350.000 evrov

Zagorelo je okoli polnoči v noči iz torka na sredo, gasilci pa so se z ognjem bojevali vso noč. Stavbe niso mogli rešiti, so pa k sreči rešili življenja dvanajstih stanovalcev, ki so ostali brez strehe nad glavo.

Požar je po trenutni, še nestrokovni, oceni povzročil za 350.000 evrov materialne škode, so za Mariborinfo še povedali na Policijski upravi Maribor.

Stavba ni bila zavarovana

V objektu, ki ga domačini imenujejo Marof in je v lasti križniškega reda, je stanovalo sedem socialno ogroženih družin, ki so plačevali zelo nizko najemnino. Križniški red denarja za obnovo nima, stavba pa niti ni bila zavarovana, tako da si lastniki ne morejo obetati odškodnine za škodo.

Na pomoč je že priskočila občina. »Občina mora pristopiti in pomagati. S Centrom za socialno delo bomo imeli sestanek. Stanovalcem bomo poiskali nadomestna stanovanja. Zaenkrat razpolagamo s tremi stanovanji, kamor stanovalce lahko že namestimo,« je včeraj povedal župan Občine Ormož Alojz Sok.

Na pomoč je priskočilo tudi društvo Humanitarček.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice