Fotografija je simbolična.
Policisti bodo ves mesec poostreno prežali na kolesarje prekrškarje. Ustavili so tudi kolesarja iz okolice Ptuja, dosedanjega rekorderja v stopnji alkoholiziranosti.

Možje v modrem ves mesec maj z večjo intenzivnostjo preverjajo, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila in kako se do njih obnašajo ostali udeleženci v prometu.

Med kršitelji je v sredo, 6. maja, izstopal moški, kolesar iz okolice Ptuja. Indikator alkohola mu je že v dopoldanskem času pokazal vrednost 1,28 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Kaj se zgodi pri takšni stopnji alkoholiziranosti?

Po podatkih Policije že 0,48 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka pomeni bistveno moteno reakcijo oči na svetlobo, bistveno zožen zorni kot oči, za polovico zmanjšano zaznavanje in ocenjevanje globine prostora, bistveno podaljšan reakcijski čas in tako dalje.

»Možnost udeležbe v prometni nesreči se v primerjavi s treznim voznikom poveča za 25-krat,« so povedali na Policiji.

Številni kolesarji kršijo cestno-prometne predpise

V sredo, 6. maja, so policisti na območju Policijske uprave Maribor poostren nadzor opravljali med 7. in 14. uro. V tem času so ugotovili kar 64 kršitev kolesarjev.

Policisti so ugotovili tudi eno kršitev voznika, ki je ogrožal varnost kolesarja.

V tem času so s poostrenim nadzorom zabeležili tudi 123 drugih kršitev cestno-prometnih predpisov. Zoper kršitelje so ustrezno ukrepali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice