Policisti Policijske postaje Ormož so imeli tudi med prazniki polne roke dela.

Dan pred božičem, v četrtek, 24. decembra, so, ob 14.12, obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje listin. Po vseh zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo. 

Ob istem času so bili obveščeni o najdbi denarnice pred eno izmed trgovin v Ormožu. Za lastnico denarnice se je zgodba odvila pozitivno, saj je denarnico dobila nazaj. 

Ob 15.20 so obveščali sorodnike o poškodovancu v prometni nesreči na območju Dornave. Omenjena prometna nesreča se je zgodila na cesti Dornava - Hlaponci, prišlo pa je do trčenja dveh vozil. 

V noči na petek, ob 23.20, so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, izdali pa so mu tudi plačilni nalog. 

Za ormoške policiste je bil božični dan nekoliko bolj miren. Ob 11.05 so opravili ogled kraja prometne nesreče z gmotno škodo in udeležbo divjadi. 

Le deset minut kasneje so bili obveščeni o najdbi dveh zapuščenih gorskih koles na območju Svetega Tomaža. Če gorsko kolo kdo pogreša pa naj pokliče na ormoško policijsko postajo, na telefonsko številko 02 74 10 850.

Dan po božiču, 26. decembra so imeli ormoški policisti že nekoliko več dela. Ob 11.35 so imeli v postopku osebo, za katero so ugotovili, da je kršila določila Zakona o nalezljivih boleznih. Osebi so izdali plačilni nalog. 

Ob 13.31 so policisti v postopku zasegli delno pokajen zvit cigaret. Ta je vseboval posušene rastlinske delce zeleno-rjave barve, našli so pa tudi alu zavitek z enako vsebino. Delci gredo na analizo, po tem pa bo zoper osebo izveden ustrezen ukrep. 

Zvečer, ob 19.37 so opravili intervencijo zaradi kršitve javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega in fizičnega obračuna med sinom in očetom. Obema je bil izdan plačilni nalog. 

Sredi noči, ob 22.00, so policisti imeli  v postopku voznika kolesa z motorjem. Odredili so mu strokovni pregled, zaradi utemeljenega suma na vožnjo pod vplivom prepovedanih substanc. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. 

Za ormoške policiste je bila nedelja, 27. decembra nekoliko bolj mirna. Ob 10.26 so obravnavali povoženje srne, le slabo uro kasneje pa so bili obveščeni o sumu tatvine lesa

Ob prihodu na kraj domnevne tatvine lesa so policisti ugotovili, da je prišlo do nesporazuma glede podrtega lesa. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice