Predstavniki Policijske uprave Maribor so predstavili ugotovitve petkove preiskave v zvezi s sumom storitve več kaznivih dejanj goljufije. Zdravstvena uslužbenka ponaredila več kot 200 receptov.

Mariborski kriminalisti so v petek na podlagi sodnih odredb opravili hišne preiskave v zasebni in poslovnih prostorih na več naslovih na območju Maribora. Iskali so dokaze o storitvi več kaznivih dejanj goljufije. Tekom preiskav so pridržali dve osebi, ki pa so ju po opravljenem postopku izpustili.

Ponaredila več kot 200 receptov

Skupno so kriminalisti v petek opravili šest hišnih preiskav in pri tem pridržali dve osebi. Zdravstvena uslužbenka naj bi v obdobju 2017 in 2019 skupno ponaredila več kot 200 zelenih receptov na svoje ime ter na ime soosumljenega, je pojasnil namestnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl. Na vseh receptih je ponarejen tudi podpis več zdravnikov.

Na podlagi tako ponarejenih zelenih receptov je bilo v več lekarnah dvignjenih več zdravil Naval, Zaldiar, Lexaurin in Doreta.

Škode med 3 in 5 tisoč evri, sta zdravila tudi preprodajala?

Farmacevtski delavci so v zmoti, da so zeleni recepti pristni oziroma da so jih izdali za to pristojni zdravniki, osumljeni osebi izdali zdravila. Skupno so izdali več kot 600 zavojev navedenih zdravil.

Dosedanje ugotovitve kriminalistov kažejo, da škoda, povzročena s temi dejanji, znaša med 3.000 in 5.000 evri. Preiskava v zvezi natančne škode in obsega izvrševanja kaznivih dejanj še poteka. Nadaljnja preiskava bo usmerjena tudi v smeri suma preprodaje teh zdravil in iskanju razlogov za sum, da sta osumljena izvršila še druga kazniva dejanja.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

meho iz murgelj (nepreverjen)

to pa težko verjamem
da bi medicinska sestra nredila kaj takega
medicinske sestre so moralno najbolj neoporečne ženske
to pomeni da so na istem nivoji kot poslanke v državnem zbori

Starejše novice