Društvo za zaščito živali Maribor je pred dnevi naletelo na psičko Nedo, ki je s svojimi mladiči živela v grozljivih razmerah. Njej in malim smrčkom so omogočili srečen vstop v novo življenje. mamice Nede in malih smrčkov.

Društvo za zaščito živali Maribor je pred dobrim tednom dni naletelo na psičko z mladiči, ki so živeli v grozljivih razmerah. Vsega vajene zaščitnike živali je stanje globoko prizadelo in tudi zaznamovalo. Žalostna zgodba pretepene psičke, ki je svoje mladičke pred grozljivim ravnanjem lastnika skrivala kar v podzemnem rovu, pa naposled dobiva lepše nadaljevanje.

Psički zakopani v rovu pod zemljo

Kot opisujejo v društvu so na žalostno in klavrno situacijo naleteli čisto po naključju prejšnjo sredo, 13. septembra. Odkrili so 1,5 let staro psičko, ki je imela svoje mladičke zakopane v rovu pod zemljo. Psičko naj bi lastniki neprestano tudi zmerjali s črnim hudičem in čeprav je samica je imela ime samca - Medo. Malo pa je manjkalo, da v Društvu za zaščito in živali Maribor mladičkov niti ne bi odkrili, saj jim je lastnik lagal, da jih je psička sama pobila.

»Na vprašanje, kje ima psička mladičke (glede na velike seske) so nam lastniki povedali, da jih je pobila. Približal se nam je gospod, ki je na tiho povedal, da mladički niso mrtve, ampak zakopani stran od hiše, v rovu pod zemljo,« so zapisali na Facebook strani društva.

Gospod jih je odpeljal na kraj, kjer naj bi psička skrivala mladičke. Ob odkritju so osupnili. »Mlada mamica je želela skriti svoje mladičke pred roko človeka, ki je njeno prvo leglo hladnokrvno kar pobil, njo pa tudi pretepal. Psička ni bila ne cepljena, ne čipirana, nič ... Kot da ne obstaja,« so še vedno osupli.

Mladičke je pred človeško roko psička skrila kar v podzemni rov. (Foto: Društvo za zaščito živali Maribor)

Poskrbeli za psičko in mladičke

Še na dan odkritja so v društvu poskrbeli za psičko, prevzeli vse stroške in jo skupaj z mladički namestili na varno. Kot poudarjajo so bili primorani ukrepati sami in takoj, saj so nad delovanjem inšpekcije povsem obupali.

»Psička je bila v izredno slabem stanju. Psihičnem še veliko slabšem, kot fizično. Prvi dan ni upala niti hoditi, ni lulala, ne kakala, le nekaj malega je pojedla in nepremično ležala na mestu. Psičko in mladičke smo drugi dan odpeljali k veterinarju. Psička je imela povišano temperaturo kar 39,7 stopinj Celzija,« so zapisali v Društvo za zaščito živali Maribor.

Psička je prejela antibioično terapijo, končno pa so jo tudi čipirali in tako je dobila svoj pravi potni list. Sedaj psička tudi uradno obstaja.

Psička že maha z repkom, mladički dobili imena

Po rešitvi in oskrbi so pasji mladički zdravi, živi ter po besedah društva lepo napredujejo. Psička je končno dobila tudi ime za samico. »Psičko smo poimenovali Neda. Zelo lepo napreduje, spoznava, da vsi ljudje nismo pošasti. Že maha z repkom, gre na sprehod in se celo carta,« lepše nadaljevanje zgodbe opisujejo v društvu. Mladički so bili poimenovani Lin, Ina, Majk, Lady in Maks. Po okrevanju pa je naslednji izziv zagotoviti udoben in ljubeč dom psički Nedi ter mladičkom, ki se pridno razvijajo.

Pomagajte pri oskrbi pasje družinice

Oskrba pasje družinice pa je za Društvo za zaščito živali Maribor izredno velik finančni zalogaj. Zato iskreno naprošajo za finančne donacije.

Društvo za zaščito živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, 2000 Maribor

TRR: SI56 0417 3000 0739 916, Nova KBM
Namen: mamica Neda in mladički

FOTO: Društvo za zaščito živali Maribor

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice