Morala bi voziti popolnoma trezna, a je za volan sedla pod vplivom alkohola ...

Mariborski policisti poročajo, da je 19-letna ženska včeraj, okoli 21.30, vozila osebni avtomobil po lokalni cesti izven naselja Šturmovci, iz smeri Vidma pri Ptuju v smeri Markovcev.

Na kraju, kjer vozišče poteka v levem blagem preglednem ovinku, z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču, ampak je z vozilom zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim čelnim delom vozila, ob levem robu vozišča, trčila v 27-letno kolesarko, ki je pripeljala iz nasprotne smeri. 

Kolesarka je po besedah policije nepravilno vozila ob desnem robu vozišča lokalne ceste v smeri proti Vidmu pri Ptuju, kljub temu da je na njeni levi strani izven vozišča potekala  pravilno opremljena in označena dvosmerna kolesarska steza.  

»Kolesarka je po trčenju padla na pokrov motorja in sprednje vetrobransko steklo vozila, od tam pa jo je odbilo na njivo izven vozišča. Tam je obležala hudo telesno poškodovana. Z  reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor,« pojasnjujejo mariborski možje v modrem.

Voznica osebnega avtomobila pod vplivom alkohola ...

Policisti so ugotovili, da je imela voznica začetnica v osebnem avtomobilu, ki bi morala biti popolnoma trezna, v organizmu 0,48 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato so ji odredili še strokovni pregled. Ker pri sebi ni imela vozniškega dovoljenja, ji ga policisti niso mogli odvzeti, ji pa bodo zaradi teh kršitev izdali plačilni nalog.  

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njo podali tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, zaradi povzročitve prometne nesreče pa jo bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice