Nedaleč stran od slovenske meje z Avstrijo je včeraj prišlo do streljanja na policijsko vozilo.

Včeraj okoli 18. ure je v avstrijskem Gnasu, ki je manj kot dvajset kilometrov oddaljen od slovensko-avstrijske državne meje, prišlo do streljanja. Moški je z balkona svoje hiše streljal na policijsko avto in ga pri tem tudi zadel, poroča Kleine Zeitung.

Strelca so okrepljene policijske enote poskušale moškega prepričati, da se preda, kar jim je po dveh urah tudi uspelo. Pri incidentu na srečo ni bil nihče poškodovan.

Kaj se je dogajalo?

Ko je na kraj dogajanja pripeljalo prvo policijsko vozilo, je moški na vozilo streljal približno pol ure. Streljal naj bi s pištolo, ob tem pa ni znano ali je poleg policijskega vozila poškodoval še kaj drugega, še poroča Kleine Zeitung. Na kraj je prispela specialna enota Kobra, prav tako so na kraj prispeli tudi strokovnjaki pogajalske skupine.

Notranje ministrstvo je nato poslalo še dva helikopterja. Motiv za dejanje je trenutno neznan, pred dogodkom pa naj bi moški svoji partnerici grozil s samomorom. Ta je poklicala policijo in pobegnila. Osumljenec je policistom znan, ampak nikoli ga niso obravnavali zaradi nasilja. Po nekaterih podatkih naj bi se v preteklosti že zdravil na psihiatriji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice