Med intervencijo se je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval.

Mariborski možje v modrem so bili včeraj, malo pred 14. uro, na telefonsko številko 113 zaprošeni za intervencijo v stanovanjski hiši v Mariboru, kjer naj bi sin vpil na očeta, lomil in razmetaval inventar in se ni želel pomiriti.

Na podlagi vseh zbranih obvestil od prijavitelja in glede na ugotovljeno intenziteto kršitve, so iz Policijske uprave Maribor na nujno intervencijo napotili štiri policiste oziroma dve patrulji.

Med intervencijo se je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva, in sicer fizično silo, plinski razpršilec in sredstva za vezanje in vklepanje ter kršitelja obvladali, zatem pa je kršitelj izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju, na kraju intervencije umrl, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Na kraj dogodka sta prišla dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni okrožni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, vendar je preiskovalni sodnik na kraju ogled prepustil policiji.

Ker preiskava še poteka, možje v modrem več informacij ne razkrivajo. Preiskavo je prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice