Objavljamo pestro kroniko štajerskih policistov. V minulem dnevu je moški grozil v lokalu, drug je napihal neverjetnih 6,22 promila alkohola, zasegli so palico za napad in prepovedano drogo, trčila sta avtomobil in vlak, odkrili so več migrantov.

Sinoči so policisti intervenirali v gostinskem lokalu v Mariboru. Tam je 42-letni moški grozil petim osebam, da jih bo zaklal. Med grožnjami je v rokah držal nož, vendar z njim ni zamahoval proti oškodovancem. Policisti so mu med varnostnim pregledom našli in odvzeli 25 cm dolg nož, nato pa so ga pridržali do streznitve.

Ker nihče od oškodovancev ni podal predloga za pregon, bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog, uvedli pa bodo tudi hitri postopek o prekršku zoper gostinski lokal, ker so pijanemu kršitelju postregli z alkoholno pijačo.

Preživel padec in smrtno vsebnost alkohola

Ptujski policisti bili včeraj zjutraj obveščeni, da je v domači stanovanjski hiši padel 48-letni moški in se poškodoval po glavi.

Policisti so ugotovili, da se je navedeni moški močno opit po stopnicah skušal povzpeti v stanovanjsko hišo. Zaradi opitosti je hodil po vseh štirih. Na peti ali šesti stopnici mu je spodrsnilo, zaradi česar se je prevrnil na rože. Ker pa stopnice nimajo ograje, je padel preko roba stopnic na betonski podest, dober meter nižje, in obležal poškodovan.

Poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer so ugotovili, da je imel v organizmu neverjetnih 6,22 grama alkohola na kilogram krvi. Moški je preživel - tako padec, kot smrtno vsebnost alkohola.

Trčila vlak in osebni avtomobil

Včeraj, malo pred 7. uro je 18-letni voznik osebnega avtomobila, na lokalni cesti izven naselja Ranca, zapeljal na nezavarovan železniški prehod in ob tem izsilil prednost tovornemu vlaku, ki je s prednjim desnim delom lokomotive trčil v prednji del osebnega avtomobila. Osebni avtomobil je odbilo in je obstal v jarku, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu.

Voznika so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci, nato pa so ga reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči lažje telesno poškodoval.

Vozniku zasegli vrečko s prepovedano drogo in leseno palico, prirejeno za napad  

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v sredo, 2. septembra, ob 20.13 v naselju Zagojiči ustavila voznika osebnega vozila iz okolice Markovc. V postopku sta bili osebi zasežena PVC vrečka s posušenimi rastlinskimi delci, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo, ter lesena palica, ki je prirejena za napad.

Policist je zaradi suma, da je oseba vozila pod vplivom prepovedanih drog, vozniku odredil hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v slini, ki je bil pozitiven na prepovedano drogo. Zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, mu je policist odredil strokovni pregled, katerega pa je voznik odklonil.

Policist je vozniku začasno odvzel vozniško dovoljenje in na Okrajno sodišče na Ptuju podal obdolžilni predlog.

Vir: PP Gorišniča

Štajerski policisti odkrili sedem tujcev

Sinoči, ob 20.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak Bosne in Hercegovine, odkrili pet skritih državljanov Maroka, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v državo.

Med postopkom sta s podvozja drugega tovornega vozila, ki je še čakalo v koloni za mejno kontrolo, sestopila še dva tujca, državljana Alžirije, ki so ju policisti prijeli.

Po končanih postopkih so policisti vseh sedem tujcev vrnili nazaj na Hrvaško.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj popoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku tri državljane Srbije in enega državljana Bolgarije, ki so z osebnim avtomobilom srbskih registrskih oznak prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili.

Državljan Bolgarije se je vrnil nazaj na Hrvaško, državljane Srbije pa so pridržali in jih bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice