Fotografija je simbolična.
Na regionalni cesti Trate - Lenart, izven naselja Ledinek, se je zgodila tragična prometna nesreča. Zaradi poškodb je v bolnišnici sinoči umrl 10-letni otrok.

Do prometne nesreče je prišlo okoli 16.10, ko so bili na kraj nemudoma napoteni policisti in reševalci, saj so dobili informacijo, da sta poškodovana voznik motornega kolesar in otrok, kot voznik kolesa.

Tako motorist kot kolesar sta vozila iz smeri Trat proti Lenartu. Izven naselja Ledinek, v bližini kilometrske označbe 7, je otrok začel zavijati v levo na stransko cesto, voznik motornega kolesa pa ga je pričel prehitevati in pri tem s prednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po vozišču.

Otrok med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in je bil v prometu udeležen sam. Poškodovanega otroka so s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je bil hudo telesno poškodovan. Ob 22.28 so iz bolnišnice OKC PU Maribor obvestili, da je otrok zaradi poškodb umrl.

V UKC Maribor je bil prepeljan tudi voznik motornega kolesa, ki pa je lažje poškodovan. Opravil je preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da voznik ni vozil pod vplivom alkohola. V nesreči je sicer nastala tudi premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 1.150 evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice