Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Policisti so sinoči, 4. oktobra 2020, na Ptujski cesti v Mariboru ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila. Elektronski indikator je vozniku pokazal 1,43 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

S trgatve pod vplivom alkohola

Sinoči se je pred naseljem Obrež, na cesti Ormož-Obrež, pripetila prometna nesreča. Povzročil jo je 62-letni voznik osebnega avtomobila. Ta je izsilil prednost drugemu vozniku osebnega avtomobila, 34-letnemu Hrvatu.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj v organizmu 0,89 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Hrvaškemu državljanu so izdali certifikat o poškodbi vozila tuje registracije, da se je lahko čez mejo vrnil domov.

Mlad voznik brez vozniškega izpita trčil v drevo

Včeraj popoldan je 21-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti na lokalni cesti v naselju Hlaponci zapeljal z vozišča in trčil v drevo. Ob tem sta se on in njegova enako stara sopotnica lahko telesno poškodovala.

Elektronski alkotest je vozniku pokazal 0,09 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so ugotovili še, da voznik nima vozniškega dovoljenja.

O vseh ugotovitvah so policisti seznanili dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju in ptujsko dežurno državno tožilko. Po njenih usmeritvah bodo voznika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice