Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor smo v času od 6. ure 10. oktobra 2020 do 6. ure 11. oktobra 2020 ob svojem rednem delu obravnavali nekaj izstopajočih dogodkov.

Policisti Policijske postaje Ormož včeraj, ob 7.45, med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Ormoža, izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Po policijskem postopku z devetindvajsetimi državljani Sirije, dvema državljanoma Egipta, dvema državljanoma Afganistana, državljanom Irana in državljanom Iraka, bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Policijske postaje Šentilj pa so ob 11.45 med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Šentilja, izsledili in prijeli pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 

Po policijskem postopku z državljanom Afganistana, Sirije in tremi državljani Palestine so bili odpeljani v Center za tujce.

Na mejni prehod Gruškovje se je ob 13.45 pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih številk. Pri pregledu notranjosti vozila so ugotovili, da se v notranjosti tovornega prostora nahajajo štirje tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Iraka.

Prav tako so se ob 17. uri pri vozniku tovornega vozila turških registrskih številk v notranjosti tovornega prostora nahajali trije tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana. 

Vsi tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice