Slika je simbolična.
Ormoški policisti so imeli v preteklem dnevu polne roke dela.

V petek, 30. septembra, so ormoški policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon goljufije. Sledi zbiranje obvestil in po zaključku kazenska ovadba na državno tožilstvo. 

Nekoliko kasneje, ob 11.10, so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti.

Rezultat je pokazal 0,54 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog. 

V poznih urah, ob 22.30, so policisti proti potrdilu začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,42 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila na kraju prekrška prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog. 

V noči na soboto, ob 1.34, so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,47 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog. 

Tudi v soboto alkoholizirani vozniki

V soboto, 1. oktobra, so ormoški policisti obravnavali državljana Alžirije, ki je na nedovoljen način prestopil notranje meje. Tujec je v času postopka podal namero za mednarodno zaščito, odpeljan je bil v azilni dom.

Ob 13.59 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju so kršitelju izdali plačilni nalog. 

Nekaj ur kasneje, ob 16.31 so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,37 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog. 

V večernih urah, ob 19.25 so policisti imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

V nedeljo pa razgrajanje na praznovanju 

V nedeljo, 2. oktobra, so v jutranjih urah, ob 3.21 obravnavali kršitev javnega reda in miru. Na kraju so ugotovili, da je pijani kršitelj žalil goste na praznovanju. Ker se ta ob prihodu policistov na kraj ni pomiril, prav tako je žalil policiste, je bilo pričakovati, da bo s kršitvijo nadaljeval. Odredili so mu pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog. 

Opoldne, ob 12.45, so policisti s strani oškodovanke bili obveščeni, da jo je ugriznil neznani pes. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in po zaključku bodo zadevo ustrezno zaključili. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice