Fotografija je simbolična.
Policisti Policijske postaje Ormož v kronologiji pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah opozarjajo na neupoštevanje prometnih pravil voznikov in kršitve pešcev.

Včeraj ob 18.15 so bili ormoški policisti obveščeni, da na pločniku na Ptujski cesti v Ormožu leži neznan moški. Na kraju so ugotovili, da je oseba zaradi opitosti omagala.

Moškemu je pomoč nudila Nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Ormož, nato pa so ga prevzeli njegovi svojci in ga odpeljali domov. Dogodek so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

Ormoški policisti prometne nesreče z udeležbo pešcev obravnavajo skoraj vsak dan

Policisti Policijske postaje Ormož ugotavljajo, da se je v tem mesecu bistveno poslabšala varnost pešcev v cestnem prometu: »Skoraj vsakodnevno obravnavamo prometne nesreče, v katerih so udeleženi pešci. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč z udeležbo pešcev sta neupoštevanje pravil o prednosti voznikov motornih vozil na prehodih za pešce in kršitve pešcev: nepravilna hoja, nepravilno prečkanje, neuporaba svetlobnih prometnih znakov ...«

Največ prometnih nesreč z udeležbo pešcev se tako v naseljih kot izven njih zgodi v časovnih intervalih, ko je vidljivost zmanjšana, torej v poznem popoldanskem ali večernem času, ali ko se vozne rezmere zaradi dežja ali snega poslabšajo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice