Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 6. avgusta, popoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku štiri tujce. Ti so z osebnim vozilom poljskih registrskih oznak državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to niso imeli ustreznih dovoljenj.

V vozilu so bili trije državljani Poljske in državljan Ukrajine s stalnim bivališčem na Poljskem. Policisti so jih oglobili, tujci pa so po plačilu globe nadaljevali pot proti Avstriji.

Državljanu Maroka odredili karanteno

Danes, 7. avgusta, okoli 2.30 so policisti Policijske postaje Gorišnica prijeli državljana Maroka, ki je pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v Slovenijo.

Ker je Maročan v postopku zaprosil za mednarodno zaščito v Sloveniji, so ga policisti prepeljali v Azilni dom. Tam so tujcu odredili karanteno.
 

Tako zaposleni so bili policisti

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 277 telefonskih klicev. Od tega je bilo 90 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali 22 kaznivih dejanj, deset prometnih nesreč z eno poškodovano osebo in dva nedovoljena prehoda državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice