Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 20. maja, popoldan so policisti na Ptuju zaradi prekoračitve najvišje dovoljene hitrosti vožnje ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila.

Ugotovili so, da voznik za vozilo ni imel veljavnega prometnega dovoljenja. Vozil je v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto. Poleg tega je elektronski alkotest pokazal, da je imel vozniku v organizmu 0,97 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so vozniku nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu zasegli vozilo in mu izdali plačilni nalog. Zoper njega bodo podali tudi obdolžilni predlog.

Na Gruškovju v tovornem vozilu odkrili nelegalne migrante

Včeraj dopoldan so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na priklopnem tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak odkrili tri državljane Afganistana.

Tujci so na tak način želeli nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Policisti so jih vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Tolikokrat je policistom zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 263 telefonskih klicev. Od tega je bilo 78 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali 22 kaznivih dejanj, 13 prometnih nesreč, štiri povoženja divjadi, sedem prijav kršitev javnega reda in miru ter en samomor. Obravnavali so en nedovoljen prehod državne meje, pridržali tri osumljence in trem kršiteljem zasegli vozila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice