Fotografija je simbolična.
Včeraj se je na Ptuju zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila in kolesa.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je včeraj ob 9.43 na Dravski ulici na Ptuju osebno vozilo trčilo v kolesarja.

Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da se je 46-letna voznica z osebnim avtomobilom s pakirnega prostora vključevala na prednostno Dravsko ulico. Pri tem pa ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu, na katerega se je vključevala.

Napako sta storila oba udeleženca v prometni nesreči

S sprednjim delom osebnega vozila je voznica trčila v desni bočni del 58-letnega kolesarja, ki je kljub prometnemu znaku za izrecne odredbe, da je prepovedan promet v eno smer, po Dravski ulici prikolesaril v nedovoljeni smeri, torej iz smeri Minoritskega trga in v smeri Cafove ulice.

Kolesar je po trčenju skupaj s kolesom padel po vozišču in se pri tem hudo telesno poškodoval. Poškodovanca so na kraju nesreče oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Ptuj, prepeljali so ga v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Policisti bodo voznico osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, kolesarju pa bodo izdali plačilni nalog.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice