Mariborski kriminalisti so zaključili dalj časa trajajočo kriminalistično preiskavo proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Enajstim osumljencem odvzeli prostost.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v sodelovanju z ljubljanskimi kriminalisti in Generalno policijsko upravo včeraj izvedli zaključno akcijo dalj časa trajajoče kriminalistične preiskave več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Kriminalisti so enajstim osumljencem odvzeli prostost in jim odredili pridržanje. V okviru zaključne akcije so kriminalisti in policisti, na podlagi odredb Okrožnega sodišča v Mariboru, na območju Policijske uprave Maribor in Policijske uprave Ljubljane opravili devet sklopov hišnih preiskav.

Kriminalisti še naprej zbirajo obvestila zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve še več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Predvidoma jutri bodo kriminalisti nekaj pridržanih osumljencev privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Več o podrobnostih kriminalistične preiskave pa bodo predstavili po zaslišanjih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice