Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu. Tega so zaznamovali vlomi v poslovne prostore in vozniki pod vplivom alkohola.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 194 klicev, med temi 97 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 23 kaznivih dejanj,
  • 10 prometnih nesreč I. kategorije,
  • pet vozil je bilo zaseženih voznikom,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru.

Vlomili v poslovna prostora

V središču Maribora je bilo vlomljeno v gostinski lokal, odtujena je bila predvsem hrana. Skupna škoda po nestrokovni oceni znaša 600 evrov.

Vlomljeno pa je bilo še v trgovino z oblačili v bližini in odtujena gotovina. Po nestrokovni oceni  je škode za 1200 evrov. 

Policisti Policijske postaje Maribor I obravnavajo še dva poskusa vloma, in sicer v dva poslovna prostora v bližini.

Vlomili v poslovni prostor in odtujili koruzo

Tudi na območju Slovenske Bistrice policisti obravnavajo vlom v poslovni prostor. Odtujenih je bilo več vreč koruze. Po nestrokovni oceni je nastala škoda v višini 1800 evrov.

Voznika stala brez vozil

Policisti Policijske postaje Lenart so obravnavali voznika osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki je vozil pod vplivom alkohola. Napihal je 0,71 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu. Vozilo mu je bilo zaseženo, podan bo obdolžilni predlog.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so obravnavali voznika, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nameščeni registrski tablici sta pripadali drugemu vozilu. Sledi obdolžilni predlog, vozilo mu je bilo zaseženo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice