Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 9. decembra 2020, dopoldan je 27-letni moški vlomil v zapuščeno stanovanjsko hišo v Radehovi v občini Lenart.

O sumu, da je morda vlomljeno v to hišo, je občan obvestil policijo, ta pa se je na klic takoj odzvala.

»Še pred prihodom na kraj vloma pa je vlomilec hišo zapustil, vendar ga je opisani občan ob pomoči še drugega občana uspel zadržati do prihoda policistov,« so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so vlomilcu odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Vlomilec si ob vlomu ni prisvojil ničesar.

Čez državno mejo izven mejnega prehoda

Včeraj dopoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Romunije. Tujec je s tovornim vozilom romunskih registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

Za to ni imel ustreznega dovoljenja, zato so ga policisti oglobili.

Toliko prometnih nesreč se je zgodilo v zadnjem dnevu

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 352 telefonskih klicev. Od tega je bilo 86 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali šest kaznivih dejanj, eno pridržanje osumljenca, 16 prometnih nesreč I. kategorije, dve prometni nesreči II. kategorije, tri povoženja divjadi, osem prijav kršitev javnega reda in miru, tri požare in en nedovoljen prehod državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice