Mariborski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali kar nekaj izstopajočih dogodkov, med drugim vlom v stanovanjsko hišo v Mariboru, nesrečo jadralnega padalca in tudi večje onesnaženje potoka.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 419 klicev, od tega 91 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali so tudi en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali še:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • osem prometnih nesreč I. kategorije,
  • štiri povoženja živali,
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • eni osebi je bila izrečena prepoved približevanja,
  • ena oseba pa je ukrep o prepovedi približevanja kršila,
  • eno nesrečo pri delu,
  • dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila.

Vlom v stanovanjsko hišo, škode za več tisoč evrov

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo na Taboru v Mariboru. S tatvino zlatnine, gotovine in drugih predmetov je neznani storilec, po nestrokovni oceni, lastnike oškodoval za več tisoč evrov.

V nesreči se je hudo poškodoval padalec

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni o nesreči 31-letnega padalca v Slivnici pri Mariboru. Ta je med pristajanjem s padalom oplazil krošnjo drevesa in padel na tla ter se pri tem huje poškodoval.

Po doslej zbranih informacijah je tuja krivda za nesrečo izključena.

Državljana Irana nedovoljeno prestopila državno mejo

Policisti Policijske postaje Ormož so včeraj popoldne na območju Koga obravnavali dva državljana Irana, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Postopki z njima še potekajo.

Onesnaženje potoka

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni o onesnaženju potoka na območju Pivole pri Mariboru. V tej zvezi obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja onesnaženja in uničevanja okolja.

O dogodku sta bila obveščena tudi upravljalec vodotoka in pristojna inšpekcijska služba. Policisti ogled kraja še opravljajo, nadaljujejo tudi z zbiranjem obvestil in samo preiskavo dogodka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice