Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Policisti Policijske uprave Maribor že dlje časa opozarjajo, da v času epidemije koronavirusa beležijo ogromno kršitev cestnoprometnih predpisov. Tudi včeraj žal ni bilo nič drugače.

Včeraj, 23. aprila, zgodaj popoldan so policisti v Mariboru ustavili 36-letnega voznika neregistriranega osebnega vozila znamke Ford Galaxy. V postopku so ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja. Izkazalo se je tudi, da sta bili na vozilu nameščeni dve različni registrski tablici, nobena od njiju pa ni pripadala temu vozilu.

Policisti so vozilo zasegli, vozniku izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo tudi podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Včeraj popoldan so policisti v Mariboru ustavili 53-letnega voznika osebnega vozila znamke Kia Ceed. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Z neregistriranim mopedom in brez vozniškega dovoljenja

Včeraj popoldan so policisti v Vinički vasi v občini Lenart ustavili 39-letnega voznika neregistriranega mopeda znamke APN 6. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so vozilo zasegli, vozniku izdali plačilni nalog, zoper njega bodo tudi podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Voznica začetnica pod vplivom alkohola

Včeraj ob 16.47 so policisti v Oplotnici ustavili 21-letno voznico osebnega avtomobila, pri kateri je alkotest pokazal 0,11 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker je šlo za voznico začetnico, ki bi morala biti popolnoma trezna, so ji policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ji izdali plačilni nalog.

Pri Ptuju ustavili nelegalnega migranta iz Libije

Včeraj malo pred 14. uro so policisti na območju Kungote pri Ptuju v občini Kidričevo prijeli državljana Libije. Tujec je na zeleni meji na območju Središča ob Dravi iz Republike Hrvaške peš nedovoljeno vstopil v našo državo. Postopek s tujcem še traja.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejeli 283 telefonskih klicev. Od tega je bilo 86 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice