Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih štiriindvajsetih prejel 319 klicev, od tega 91 interventnih ozi takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Prijeli dva tujca

Policisti so včeraj popoldan na območju Policijske postaje Ormož prijeli državljana Maroka in državljana Alžirije, ki sta pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopila iz Hrvaške v Slovenijo. 

Oba so predali hrvaškim varnostnim organom.

Kolesar se je lažje telesno poškodoval

66-letni kolesar je včeraj popoldan na Letališki cesti v Orehovi vasi padel in se lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti so ugotovili, da je padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in verjetno tudi zato, ker je imel v organizmu 0,97 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti mu bodo izdali odločbo o prekršku.

Še en kolesar pa se je huje poškodoval

V križišču Ptujske ceste in Avtomobilske ulice v Mariboru pa se je včeraj dopoldne zgodila prometna nesreča, v kateri se je 67-letni kolesar hudo telesno poškodoval. V križišču mu je namreč izsilil prednost 72-letni voznik osebnega avtomobila.

Kolesarja so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, policisti pa bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Pijan kršil javni red in mir, nato še vozil neregistriran avto

Policisti so včeraj popoldan v Zgornjem Jakobskem dolu ustavili voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je pred tem doma kršil javni red in mir. 

Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 1,49 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog. Osebni avtomobil so mu seveda zasegli.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice