Nekdanji policist in njegov sostorilec sta s tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde za več ropov.

41-letni Aleš Dovgan, nekdanji celjski policist in njegov 29-letni sostorilec Dejan Kos sta rope izvajala na območju Celja, Ljubljane in Maribora. Tožilka Irena Igerc je po pisanju STA za Dovgana predlagala 13 let zapora, za Kosa pa 12 let.

Na celjskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok, na katerem je tožilka povedala, da sta Dovgan in Kos obtožena 15 ropov. Ropala sta predvsem pošte in bencinske črpalke, z ropi pa sta pridobila več kot 100.000 evrov koristi.

Dovgan, ki je obtožen še nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, je nadzoroval potek ropov, medtem ko je Kos s pištolo ustrahoval zaposlene na poštah in črpalkah, je povedala tožilka.

Izrek kazni 11. junija

Na predlog tožilke in obrambe bosta pred izrekom kazni, ki je napovedan za  11. junij, oba obtožena še zaslišana. Del povzročene škode z ropi sta obtožena oškodovancem že povrnila.

Celjski policisti so Dovgana in Kosa, ki sta rope izvrševala od avgusta 2018, prijeli januarja letos po ropu bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Dovgan je bil v preteklosti policist na Policijski upravi Celje, od koder so ga dvakrat odpustili, nazadnje leta 2018, še piše STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice