Vir: Facebook profil PGD Materija
Smrtna žrtev v delovni nesreči.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Materija so na družbenem omrežju Facebook sporočili, da je včeraj ob gospodarskem poslopju v Mihelah voznik traktorja s silosno prikolico zapeljal čez rob betonskega gnojnika, zaradi česar sta traktor in prikolica zdrsela približno štiri metre v globino.

Voznik je ostal ukleščen pod traktorjem.

Na intervencijo so se odpravili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Materija in Sežana, ki so zavarovali kraj in ugotovili, da je voznik traktorja zaradi hudih poškodb na kraju preminul

V nadaljevanju so z zahtevnim tehničnim posegom dvignili prikolico in traktor ter pokojnega izvlekli. Zdravnica je na kraju potrdila smrt voznika. 

Delovna stroja sta bila ustrezno zavarovana, zatem pa so gasilci pomagali pri prenosu preminulega v vozilo pogrebnega zavoda. Intervencija je bila zaključena ob 23.30.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Materija z dvema voziloma, še dva gasilca sta bila v pripravljenosti v gasilskem domu, pet gasilcev Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana z dvema voziloma, zdravnica in reševalec Zdravstvene postaje Hrpelje, reševalci Nujne medicinske pomoči Sežana, policisti Policijske postaje Kozina ter uslužbenci pogrebnega zavoda.

Starejše novice