Neurja nas sinoči le niso obšla, kot so mnogi upali. Obilne padavine in močni sunki vetra povzročili kar nekaj škode po Podravju.

Neurja z obilnim deževjem so minulo noč v naših krajih povzročale precej preglavic, saj je voda zalivala ceste in kleti, medtem ko je veter odkrival strehe in podrl nemalo dreves.

Izjemna pa je tokrat bila predvsem količina razelektritev.

Po pisanju portala neurje.si so namreč na območju vzhodne Slovenije in severne Hrvaške še pred koncem neviht našteli več kot 28.000 udarov strel. 

Hudo uro so nekateri prebrodili tudi ob pomoči vedno zanesljivih gasilcev, ki jim minulo noč dela nikakor ni manjkalo.

Zalite kleti, veter odkril tudi streho

Neurje z močnim nalivom in vetrom je Ptuj zadelo malo po 20. uri. Ptujski in okoliški gasilci pa so minuli večer posredovali skoraj 50-krat. Meteorne vode so zalile več kleti stanovanjskih hiš na Ptuju, v Forminu, Gorišnici, Hajdini, Zamušanih in Ormožu. 

V Zamušanih so gasilci iz treh hiš izčrpali meteorno vodo, pri eni pa jo preusmerili, da ni zalila hiše ter očistili cestišče in okolico gasilskega doma.

V Placerovcih in Gajevcih v občini Gorišnica je meteorna voda zalila pet kleti stanovanjskih hiš, veter pa je odkril del strehe. Gasilci PGD Gajevci-Placerovci so iz objektov izčrpali meteorno vodo ter prekrili šest kvadratnih metrov na poškodovani strehi stanovanjskega objekta.

Podiralo drevesa in odkrivalo strehe

Nekoliko pozneje, okoli 21. ure, je neurje udarilo še na širšem ormoškem območju. Tam je neurje z vetrom povzročilo več škode in na ceste prevrnilo več dreves. V Ivanjkovcih so domači gasilci morali prekriti tudi več poškodovanih streh.

V občini Sveti Tomaž je zalilo več kleti, gasilci so vso noč odstranjevali podrta drevesa in prekrivali strehe.

Gasilci PGD Hardek so okoli 21.30 pričeli z izdajanjem protipoplavnih vreč iz gasilskega doma, nato pa polnili vreče s peskom na deponiji Komunalnega podjetja Ormož.

V Stojncih so domači gasilci ob 23. uri pokrili streho stanovanjske hiše v izmeri 140 kvadratnih metrov.

Po udaru strele zagorelo, sprožil se je plaz

Pozno zvečer je v Vidmu zaradi udara strele zagorel transformator.

Okoli 22.30 pa so gasilci PGD Moškanjci v Tibolcih zemeljski plaz prekrili s folijo in uredili odvodnjavanje, v Moškanjich pa iz kleti izčrpali vodo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice