Foto: Postaja prometne policije Maribor
Štajerski policisti poročajo o skrajno nespametnem ravnanju na štajerski avtocesti.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v petek, 18. septembra 2020, na avtocesti A1 izven naselja Maribor ustavili voznika sedlastega vlačilca s polpriklopnikom. Ta je v cestnem prometu opravljal neoznačen izredni prevoz brez dovoljenja.

»Zaskrbljujoče je, da je voznik vozil neustrezno zavarovan tovor, ki lahko predstavlja resno nevarnost za vse udeležence v cestnem prometu,« so opozorili na Policijski upravi Maribor.

Foto: Postaja prometne policije Maribor

Policisti so vozniku za ugotovljene prekrške izrekli predpisano globo 1.320 evrov. Pravni osebi bodo v tako imenovanem hitrem postopku izdali odločbo, zaradi prekrškov, za katere je predpisana globa v višini 6.000 evrov.

Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj upoštevajo cestno-prometne predpise in s svojim ravnanjem pripomorejo k zagotavljanju večje varnosti v cestnem prometu.

Foto: Postaja prometne policije Maribor

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Puutt (nepreverjen)

Da bi se policisti drzali drugih pretpisov nebi po regionalni cesti vozilo toliko tovornih vozil kot jih vozi. Če jih ni na cesti so pa na kavici, tudi to je delo. Prinas vedo samo stavkati, delavec pa nesme niti pomisliti nato. Je pač takšna država da najebe tisti ki dela pošteno.

Starejše novice