Slika je simbolična.
Policisti Policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog od petka do nedelje obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

V petek so bili možje v modrem ob 9.19 obveščeni, da so neznanci preko noči pri kulturnem domu izobesili črno zastavo. Zaenkrat je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Še isti dan so bili policisti ob 9.37 obveščeni o delovni nesreči, kjer je moški pri delu na strehi padel iz višine štirih metrov in se lažje poškodoval. Z zbiranjem obvestil je bila izključena tuja krivda in bo zadeva zaključena s poročilom na državno tožilstvo.

Prav tako so bili v petek ob 9.55 obveščeni o povoženju divjadi. Patrulja je udeležencu na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

V soboto ob 12.05 so ormoški policisti obravnavali prometni dogodek, kjer je izpod koles iz nasproti vozečega vozila vrglo kamen v prvo steklo oškodovančevega vozila, ki se je pri tem poškodovalo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

V soboto ob 12.25 in ob 13.26 so bili obveščeni še o dveh primerih povoženja divjadi. V obeh primerih so izdali obvestilo o odstopu od ogleda. 

Prav tako so bili možje v modrem v soboto ob 15.52 obveščeni o poškodbi žleba na stanovanjski hiši. Ugotovili so, da je do poškodbe prišlo ob dostavi. Napoteni na civilno tožbo.

V soboto ob 16.15 pa so bili obveščeni še o poškodbi kapele. Ugotovili so, da je do poškodbe prišlo s strani neznanega storilca, ki je razbil steklo na oknu kapele. Sprejeta prijava in evidentirano kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Nekaj časa za tem, ob 17.57, so bili obveščeni o zrušenju ostrešja na gospodarskem poslopju. Na kraju so ugotovili, da je prišlo do zrušenja zaradi dotrajanosti ostrešja. Tuja krivda je izključena. Ljudje in živali niso bili ogroženi. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

V nedeljo ob 1.17 so bili s strani anonimne osebe obveščeni, da ga moti glasna glasba, vendar ob interveniranju na terenu glasne glasbe niso zaznali.

Ob 5.24 so bili napoteni na prometno nesrečo druge kategorije. V prometni nesreči sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče, povzročitelju pa bo izdan plačilni nalog.

Ob 21.40 so bili s strani oškodovanke obveščeni, da ji po telefonu grozi bivši partner. Na kraju je patrulja sprejela predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Danes zjutraj ob 0.56 pa so bili ormoški policisti obveščeni o motenju nočnega počitka. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj imel glasno glasbo s katero je motil sosede pri nočnem počitku. Kršitelju je bil na kraju zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru izdan plačilni nalog.

Možje v modrem bodo danes opravljali bomo naloge s področja javne varnosti in kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč, in sicer prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel in drugo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice