Slika je simbolična.
Na Dolnji Bistrici naj bi prišlo do poskusa ugrabitve otrok, policisti so z dogodkom seznanjeni.

Na družbenem omrežju Facebook je včeraj zaokrožila objava o domnevnem poskusu ugrabitve otroka na Dolnji Bistrici.

Zaskrbljena mama je zapisala, da je otroku pot prekrižal bel kombi in ga poskušal ugrabiti, otrok je uspešno zbežal, kombi pa se je odpeljal v smeri proti Ljutomeru.

»Ko so fantje šli domov iz treninga, je ta isti kombi na kolesarski stezi pot prekližal trem fantom iz Dolnje Bistrice. Po navedbah otrok je bil bel kombi z madžarskimi registrskimi tablicami z oznako SD ...., znamke Renault,« je zapisala.

Na Policijski upravi Murska Sobota smo preverili, ali so z omenjenim dogodkom seznanjeni in ali so znane kakšne podrobnosti.

Vir: Posnetek zaslona.

Kontakta med otrokom in voznikom ni bilo

Iz Policijske uprave Murska Sobota so odgovorili, da so bili včeraj, ob 19.39, obveščeni o pojavu belega kombija na območju Policijske postaje Lendava.

»Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je otrok prečkal cesto v trenutku, ko se je pred prehod pripeljalo kombinirano vozilo bele barve, ki je močno zavrlo in je v njem nekaj zaropotalo

Otrok je o svoji izkušnji povedal vrstnikom. Ko je drugi otrok na poti domov opazil bel kombi, se je prestrašil in obvestil starše. V nobenem primeru ni prišlo do stika oziroma kontakta med otrokom in voznikom,« je pojasnila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota.

Na Policijski upravi Murska Sobota kljub temu opozarjajo na pozornost za tovrstne dogodke, staršem pa svetujejo, da se z otroci in mladostniki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da:

  • »naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili (razna darila). Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE.
  • otrokom je treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti (opis osebe, vozila in podobno), zatem pa takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo, kaj se je zgodilo. Odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na 113.«

Spomnimo ...

Na družbenih omrežjih je pred 14 dni zaokrožilo več objav o domnevnih poskusih ugrabitve otrok v okolici Osnovne šole Gornja Radgona, govorice o tem so se širile tudi sicer. 

Nekateri starši so navajali, da naj bi moški s psom in belim kombijem v sredo, 14. decembra, poskušal ugrabiti otroka, ki je zapuščal trening.

Rauš je takrat pojasnila, da so policisti prejeli prijavo o pojavu belega kombija na območju Policijske postaje Gornja Radgona, okoliščine dogodka pa preverjajo.

Komentarji (3)

Xoxo (ni preverjeno)

Jaz takšnega človeka pretepam do smrti-mi je vseeno če grem v zapor.

Lokomotivagas (ni preverjeno)

To pa je krivo da ni na meji žive duše. EU.

-Dule- (ni preverjeno)

Na hrvaški obali že v vsakem fotografu vidijo pedofila, pri nas v vsakem vozniku belega ali črnega kombija ugrabitelja otrok… Ljudje, manj berite bedaste tabloide in manj “visite” na družbenih omrežjih kjer lahko vsak osel napiše kar se mu trenutno porodi v betici pa vam bo življenje takoj lažje in lepše!

Starejše novice