Slika je simbolična.
V Gornji Radgoni je prišlo do sumljivega nagovarjanja otrok. Zdaj so znane nove podrobnosti.

Včeraj smo poročali, da je v Pomurju prišlo do novega primera sumljivega ogovarjanja otrok. 

Tokrat je na nagovarjanje otrok s strani neznancev opozorila mamica otroka iz Gornje Radgone.

Kot je zapisala, je neznan moški nagovarjal njeno devet letno hči, ko se je odpravljala domov. Mati otroka je zadevo že prijavila policiji, kljub temu pa starše opozarja, naj bodo previdni. 

Kaj so ugotovili policisti?

Z vprašanji glede omenjenega dogodka smo se nato obrnili tudi na Policijsko upravo Murska Sobota, ki je zdaj sporočila podrobnosti policijske preiskave glede nagovarjanja otrok v Gornji Radgoni.

Policisti smo bili včeraj, ob 16.51, s strani občanke obveščeni, da je otroka na poti v Gornji Radgoni ogovoril neznanec. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je deklica okrog, 16.10, hodila po Partizanski cesti. Na poti jo je ogovoril neznanec, ki je nato odšel v smeri Pokopališke ceste.

Policisti so na kraju pregledali okolico, vendar osebe niso izsledili. Policistom v opravljenem razgovoru ni uspelo pridobiti dovolj dejstev, ki bi nakazovala na storitev morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška, je pojasnila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota. 

Policija ponovno opozarja, da se starši pogovorijo z otroki glede podobnih situacij!

Kot so še dodali soboški policisti, se s takšnimi obvestili večkrat srečujejo in tudi takoj reagirajo ter zberejo prve informacije in zadeve spremljajo, predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena.

Staršem pa ob tem svetujejo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijahin naj jih opozorijo, da: 

  • Naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili (razna darila). Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE.
  • Otrokom je hkrati treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti (opis osebe, vozila in podobno), zatem pa takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo kaj se je zgodilo, še sporočajo iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice